Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Απεβίωσε η Nichelle Nichols του Star Trek

*
Η Nichelle Nichols, ευρύτερα γνωστή για τον ρόλο της στο αρχικό Start Trek ως Nyota Uhura, απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών. Ο γιός της, Kyle Johnson, ενημέρωσε τους fans μέσω Instagram post από τον λογαριασμό της μητέρας του.

H Nichols γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1932, στο Robbins του Illinois. Πριν μπεί στο cast του Star Trek, έκανε περιοδία με τον τζαζίστα Duke Ellington ως τραγουδίστρια και χορεύτρια και συμμετείχε στην ταινία Porgy and Bess (1959) και στην σειρά The Lieutenant (1964).


H ηθοποιός υποδήθηκε την Nyota Uhura στο Star Trek το 1966, γράφοντας ιστορία ως η πρώτη έγχρωμη γυναίκα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεόραση. Παραλίγο να αφήσει το cast του Star Trek για καριέρα στο Broadway, αλλά μετά από συνάντησή της με τον Martin Luther King Jr. πείστηκε να μείνει. Ο ίδιος ο Dr. King ήταν μεγάλος fan του Star Trek και υπενθύμισε στην Nichols την σημαντικότητα του ρόλου της. Τα λόγια του την έκαναν να αναθεωρήσει. Έμεινε στο cast του Star Trek μέχρι το 1969.

Έπειτα, συνεργάστηκε με την NASA για να ενθαρρύνει μειονότητες να εγγραφούν στο πρόγραμμα για να γίνουν αστροναύτες. Η δουλειά της βοήθησε την Sally Ride να γίνει η πρώτη γυναίκα που πέταξε στο διάστημα, καθώς και τον Guion Bluford, τον πρώτο έγχρωμο άνδρα που πέταξε στο διάστημα. Η ταινία του 2019 με τίτλο Woman in Motion, είναι αφιερωμένη στην διαφορά που έκανε η Nichols στην NASA. Τον Δεκέμβριο του 2021, η Nichols ανακοίνωσε την παραίτησή της από τον χώρο του διαστήματος, αφού έκανε μια τελευταία εμφάνιση στην Comic Con του Los Angeles.

Πολλοί διάσημοι αντέδρασαν στα νέα του θανάτου της Nichelle Nichols. Ο George Takei ανέβασε ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό με μια φωτογραφία των δυο τους και ένα wordplay με την πιο γνωστή ατάκα της σειράς Star Trek.

H κόρη του Martin Luther King Jr. μίλησε και αυτή στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter για την Nichols.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*